Pitestinews

Nu mai puțin de trei primari din Argeș, care nu mai pot candida de data aceasta, și-au trimis la înaintare în cursa pentru alegerile locale propriile fiice. Considerând că Primăria este un fel de zestre, sau un bun care aparține exclusiv familiei, aceștia încalcă orice regulă de bun simț politic și vor să tragă în continuare sforile în comunele respective.

Primul care a considerat că Primăria merge lăsată moștenire a fost primarul demis din comuna Moșoaia, Florea Ene. Acesta a fost suspendat din funcție de către prefect în 2019,după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Ca să nu piardă complet controlul localității, social-democratul Ene a scos-o în față pe propria fiică, Simona Bușcă, care era consilier local. Astfel, în iulie, organizația PSD Moșoaia și-a desemnat candidatul la primarie în persoana Victoriței Simona Bușcă, tânăra devenind și președintele PSD Moșoaia.

Al doilea primar din Argeș care vrea să-i lase zestre Primăria fiicei sale, de doar 24 de ani, este Virgil Baciu, din comuna Corbi. Pentru că acesta candidează din partea PMP pentru președinția Consiliului Județean Argeș, automat nu mai putea emite pretenții pentru un nou mandat de primar. Așa că a trimis-o la înaintare pe fiica sa, Anca Alina Baciu, care, la numai 24 de ani, a devenit cel mai tânăr candidat la alegerile locale din Argeș.

Al treilea primar care s-a gândit că fiica e numai bună de candidat este Matei Gheorghe, primarul comunei Mihăești. Matei a devenit celebru în țară după ce, anul acesta, o firmă cu care are contract a încercat să asfalteze o stradă direct peste iarbă. Comuna natală a baronului  Nicolescu va scăpa însă acum de primarul Gheorghe Matei și ghidușiile sale penibile. Și asta deoarece candidatura sa a fost respinsă  de Tribunalul Argeș, care a decis că Matei Gheorghe nu mai poate candida la primărie ca urmare a unei decizii a Agenției Naționale de Integritate. Luat oarecum prin susprindere că legea chiar se aplică, Matei și cei din PSD Argeș au venit cu o soluție care deja nu ne mai surprinde: au propus-o pe fiica primarului, Andreea Crâmpiță Matei, drept candidatul PSD pentru Primăria Mihăești.

Poți să îți placă asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *