Pitestinews

Parcul din spatele bisericii Domnești arată ca o hazna. Vinovatul a fost recompensat prin avansare

Dacă biserica Domnească este un minunat monument medieval din secolul al XIII-lea, pesediștii din Curtea de Argeș au hotărât să le arate turiștilor cum arăta o hazna în perioada medievală și le oferă acestora un tur gratuit în parcul din spatele bisericii, unde pot vizita un focar de infecție, o mizerie îngrozitoare, un spațiu insalubru plin de dejecții și resturi, exact ca în Evul Mediu întunecat.

Orașul Basarabilor a ajuns de toată rușinea! În urmă cu câteva luni un turist care a vizitat Curtea de Argeș a arătat lumii întregi mizeria îngrozitoare din parcul aflat spatele mănăstirii Domnești. În imaginile postate pe o rețea de socializare un cetățean a dezvăluit cum arată toaleta pe care turiștii sunt nevoiți să o folosească. Zona este un adevărat focar de infecție, o mizerie totală, un spațiu insalubru plin de dejecții și resturi, greu putând fi numită toaletă clădirea fără uși și fără ferestre. Stăm și ne întrebăm cine era la vremea respectivă manager al patrimoniului cultural și avea în administrare inclusiv zona respectivă. Personajul în cauză nu a ridicat niciun deget, cu toate că i-a fost adus la cunoștință situația mizerabilă din spatele bisericii Domnești. Efectiv nu l-a interesat gravitatea situației, gravitatea faptului că sute de turiști care vizitează Curtea de Argeș ajung într-o zonă infectă care nu are nicio legătură cu secoulul al XX-lea, cu turismului, cu managementul ariei de cultură locală.

# Drept mulțumire pentru focarul de infecție, personajul a fost avansat

Ce au întreprins responsabilii pentru acest deranj de toată mizeria? Cum spuneam nimic. Toaleta din spatele muzeului și a bisericii Domnești arată la fel, plină de mizerii, focar de boli și de infecție. Mai mult de atât, personajul nostru, iubitor pare-se de artă și de cultură a fost avansat după ce și-a arătat obediența față de partid și față de șeful său politic. Și iată cum, în eșantioanele de cadre ale PSD, gravele carențe și lipsa de implicare în activitatea administrativă ridică un personaj la un rang polititic și administrativ mai mare. Dar cu ce au greșit cetățenii din Curtea de Argeș, cu ce a greșit orașul Basarabilor, cu ce greșesc turiștii care sunt nevoiți să își verse stomacul dace se plimbă prin parcul din spatele bisericii Domnești?

Imaginile surprinse de turiști sunt grăitoare, cuvintele sunt de prisos. Se văd, în schimb, nesimțirea crasă și lipsa de interes pentru Biserica Domnească, comoară de patrimoniu, aflată pe lista UNESCO. A cui nesimțire? Pe bune, tot nu v-ați prins? Să încercăm altfel, VICE-versa când era director la Muzeul Municipal parcul era la fel de infect și pestilențial. Păi nu merita el promovat de gașca PSD?!

Poți să îți placă asta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *