Pitestinews

Primarul orașului Costești, Ion Baicea, candidează din partea PSD pentru un nou mandat, de ceva timp însușindu-și practicile neortodoxe ale social-democraților. Acesta a produs pagube însemnate bugetului local, și-așa strâmtorat, al Costeștiului, prin tot soiul de afaceri dubioase, despre care vom vorbi în continuare.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a acționat în judecată Primăria Costești, condusă de Ion Baicea, după ce acesta a plătit o factură de două ori pentru o firmă de consultanță. Este vorba despre 1,7 miliarde de lei vechi pătiți de Primăria Costești către o societate de consultanță, de două ori. Un control de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a constatat neregulile, schema fiind practicată cu succes pentru prăduirea bugetului local. De parcă prejudiciul de 1,7 miliarde lei vechi nu era de ajuns, Primăria Costești a mai platit încă 800 milioane de lei pentru o așa-zisă expertiză! Procesul a fost câștigat în februarie 2020 de către Minister, speța fiind acum caz penal.

O altă “afacere” făcută de primarul Baicea, care acum candidează din partea PSD pentru un nou mandat, a implicat buldoexcavatoarele Primăriei Costești. Utilajul vechi a fost, chipurile, casat și, în urmă cu mai puțin de doi ani, a fost cumpărat unul nou. Buldoexcavatorul vechi se află însă în prezent în curtea șoferului Primăriei, așa cum se observă și din imagini. Iar utilajul nou este văzut des de localnici efectuând lucrări prin curțile oamenilor. Ca să fie tabloul complet, primăria condusă de Baicea a închiriat, pe bani grei, un alt buldoexcavator ca să decolmateze lacurile din localitate, deși putea fi foarte bine folosit utilajul Primăriei! Contractul de închiriere s-a încheiat însă cu o firmă controlată de un cunoscut de-al primarului. Cât de bine s-a făcut treaba, se poate vedea în imagini, lacurile fiind la fel de colmatate ca înainte.

Ultima lovitură dată bugetului local, de peste 120.000 lei, a venit din partea SC OTIMIR STIL SRL Pitești. În urma unei hotărâri judecătorești, Primăria avea de recuperat suma de la firma respectivă, care a făcut lucrări la unitățile de învățământ din Costești. Deși inițial a fost pus sechestru pe bunurile și conturile firmei, primarul Baicea nu a dus la îndeplinire hotărârea judecătorească. Sechestrul a fost ridicat, iar apoi Primăria nu a mai avut ce lua de la SC OTIMIR STIL SRL, firma fiind între timp radiată.   

Dacă facem socoteala, numai din trei “tunuri” bugetul local al orașului Costești a pierdut aproximativ 4 miliarde de lei vechi. Și totul pentru “siguranța unui trai mai bun”- nu al dumneavoastră, ci al primarului!

Poți să îți placă asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *