Pitestinews

Noi recorduri ale numărului de cazuri de coronavirus într-o singură zi, în SUA (38 de mii) și Brazilia (42 de mii). Epidemia reizbucnește și în Australia, țară care părea că a reușit să o țină sub control.

sursa: biziday.ro

SUA. 38. 115 noi infecții au fost raportate numai miercuri, în vreme ce numărul total de cazuri de la începutul pandemiei a depășit 2,3 milioane. Texas, Florida și California au anunțat fiecare peste 5 mii de cazuri, într-o singură zi. Între timp, New York, New Jersey și Connecticut, au creat o zonă de protecție, impunând carantină obligatorie tuturor persoanelor care se întorc din statele americane cu număr mare de infecții. (Washington Post)

Brazilia. În timp ce președinte Jair Bolsonaro este obligat de Justiție să poarte mască în ieșirle publice, țara sa înregistrează 42.725 de noi cazuri într-o singură zi, în ceea ce pare cel mai rău scenariu posibil, dintre toate țările lumii. Ajunsă mai târziu în Brazilia, pandemia a făcut până acum peste 53 de mii de victime, din 1,2 milioane de cazuri. (Reuters)

Australia. Autoritățile statului Victoria (al doilea ca populație) desfășoară o campanie de testare-blitz, cu laboratoare mobile în suburbiile capitalei Melbourne. În ultima zi s-au înregistrat 33 de cazuri, iar în ultimele nouă zile Victoria a înregistrat 200 de cazuri, din totalul de 270 înregistrate în toată Australia. Va fi trimisă armata pentru suplimentarea forțelor ce implementează carantina obligatorie pentru persoanele purtătoare de virus. (Reuters)

Poți să îți placă asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *