Pitestinews

Crește din nou îngrijorător numărul de cazuri noi de Covid 19. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 58 de îmbolnăviri in arges și 321 in toată țara.

Medicii spun că aproape toți pacienții recent internați fac parte din categoria celor care nu au crezut în existența virusului și nu au respectat măsurile de protecție. Miercuri au fost externați și primii pacienți asimptomatici, după ce ordinul Ministrului Sănătății a intrat în vigoare.

La Iaşi, un pacient de 54 de ani este internat încă de la finalul lui mai. A suferit o formă severă a bolii. Recunoaşte că a fost reticent în privinţa bolii.

Viorel Auneac, pacient: “De infectat nu ştiu exact cum şi unde. Momentan sunt mai bine, dar am probleme cu respiraţia, în special plămânii sunt afectaţi, eu am făcut o formă gravă de COVID19. Reporter: Ce sfaturi aveţi pentru cei care nu cred în existenţa bolii? Tot aşa aveam şi eu la început îndoieli, dar nu este adevărat, numai cel care nu este internat nu ştie, prin ce perioadă grea am trecut!”

Şi Iulia spune că toate restricţiile impuse de autorităţi i s-au părut uşor exagerate.

Iulia, pacientă: ”Nu, eu nu prea am crezut în poveste asta cu Covid şi toate constrângerile pe care le-am avut mi s-au părut uşor exagerate. Ironia sorții e că acum sunt internată în spital”.

Iată ce declară directorul medical de la Spitalul Victor Babeş din București, care până acum a avut cele mai multe internări din ţară.

Simin Florescu Spitalul Victor Babeş Bucureşti: “Avem experințaă ştim ce e cu ei, deci profilul pacientul se schimbă în acest moment, vin pacienţi din colectivitate”.

Miercuri a intrat în vigoare ordinul Ministrului Sănătăţii prin care pacienţii asimptomatici pot fi externaţi. Şi tot azi au fost făcute primele externări.

Beatrice Mahler, manager Institutul Marius Nasta: ”Dintre aceştia forme asimptomatice 5 pacienţi şi 3 pacienţi cu formă uşoare de boala. Cei cu formă uşoare vor mai sta izolaţi. Dar cum îi convingeţi să stea? Izolarea presupune că vor avea cameră izolată în care vor putea sta, altfel externarea nu e indicată, dacă ei nu au la domiciliu o cameră separată”.

Cei mai mutli pacienţi din institutul Marius Naşte, dar şi din spitalele de boli infecţioase spun că nu au fost în preajma unui pacient confirmat Covid 19. Şi că au luat virusul din aer. Aceasta este de fapt tramsmitere comunitară. Cu toate acestea, unii dintre noi nu cred în existenţa Covid- 19. Experţii din întrega lume au o singură explicaţie. Nu cred pentru că nu vor să mai renunţe la confortul personal. Dar pandemia odată începută nu se va termina până când 80 la sută dintre noi nu vor fi infectaţi. Aceasta în lipsa unui vaccin.

Emilian Popovici Vicepreşedinte Societate Romană de Epidemiologie: “Dacă stăm până ajung 80% din oameni să aibă imunitate post infecţioasa avem mult de aşteptat, şi atunci putem compensa în momentul în care apare vaccin şi putem atinge imunitatea colectivă mai rapid. Lucrurile vor intra în normal cu covid. El va deveni istorie când imunitatea colectivă va fi funcţională în marea majoritate a zonelor globului”.

Până atunci, toţi trebuie să repectam regulile de protecţie.

sursa: stirileprotv.ro

Poți să îți placă asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *