Pitestinews

Piteștenii sunt jefuiți cu acte în regulă de Primăria Pitești, condusă până mai ieri de pesedistul Cornel Ionică. Acesta a inventat o taxă de salubrizare, fix în mijlocul pandemiei, punând pe drumuri între asociațiile de proprietari și Primărie zeci de mii de piteșteni. Deși există și opțiunea depunerii online a documentației pentru calculul taxei, nu ești scutit de drumuri pentru obținerea documentelor, lucru destul de greu de făcut pentru mulți, în contextul pandemiei de coronavirus. Mișcarea decisă de primarul PSD a dus la crearea de cozi interminabile la centrele de încasări taxe și impozite, oamenii riscându-și sănătatea ca să nu rămână datori la Primărie. Iar datoriile nu sunt deloc mici, pentru cei care n-au plătit deja!

Conform hotărârii Consiliului Local Pitești nr. 319/17.09.2020 a fost aprobată valoarea taxei de salubrizare, respectiv 11 lei/persoană/lună, datorată începând cu 1 noiembrie 2020. Declarațiile au putut fi depuse până la data de 30.09.2020. În cazul în care nu ați ajuns să depuneți declarația în termen, obligația de plată s-a stabilit din oficiu, pentru fiecare clădire, pe baza estimării unui număr de șapte persoane! Dacă, din diverse motive, piteștenii nu au ajuns la timp să depună documentația pentru stabilirea taxei de salubrizare, Primăria îi buzunărește serios, în fiecare lună! Iar banii nu vor putea fi compensați sau recuperați mai devreme de 2021, după cum i-au informat reprezentanții Primăriei pe mai mulți cetățeni aflați în această situație.  Astfel, o familie de două persoane, în loc să plătească 22 de lei pe lună pentru taxa de salubrizare, ar avea de plătit 154 de lei, dacă n-a urmat la liniuță circuitul birocratic impus de Primăria Pitești.

Măsura i-a revoltat pe mulți piteșteni, pe bună dreptate, administrația PSD a orașului fiind dispusă să facă aproape orice ca să salveze de la faliment o societate care-i aparține- SC Salubritate 2000 SA Pitești. Din cauza incapacității de a încasa la timp banii pentru serviciul prestat, Salubritate 2000 SA are peste două milioane de lei de recuperat. N-ar fi prima oară când o firmă a Primăriei capotează, fiind de notorietate falimentul Termoficării, din epoca Pendiuc.

Poți să îți placă asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *