Pitestinews

Într-o perioadă în care
numărul cazurilor de coronavirus se menține la un nivel ridicat, asemănător cu cel din perioada stării de urgență, social democrații alimentează teorii ale conspirației despre coronavirus.

Lideri precum Lia Olguța Vasilescu acuză manipularea datelor, iar PSD postează pe Facebook mesaje despre „realitatea ascunsă” de Guvern românilor. Toată această comunicare încurajează „atitudinea de neglijare a pericolului COVID-19”, susține premierul Ludovic Orban. Pe scurt, este încurajată nerespectarea măsurilor de protecție și sunt promovate teoriile conspirației cu care sunt alimentați sistematic românii.

Un cetățean care a comentat la postarea PSD a tras și o concluzie: „În cazul acesta nu este nicio pandemie”. Majoritatea comentariilor sancționează însă iresponsabilitatea liderilor PSD.
PSD nu crede că e iresponsabil

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, spune că mesajul nu este o dovadă de iresponsabilitate și că social democrații au vrut doar să „atragă atenția că deși a fost anunțată o testare națională, ea nu s-a întâmplat”.

„Nu este iresponsabil (n.red. mesajul publicat pe Facebook). Există un risc și noi am anunțat pe toate căile că trebuie purtată masca. Mesajele noastre au fost în concordanță cu respectarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului. Noi vrem să atragem atenția asupra faptului că deși Guvernul a anunțat o testare națională, nu s-a întâmplat. Testele și rezultatele se comunică doar de Grupul de Comunicare Strategică și, mai nou, de PNL pe Facebook.

Nu am contestat cifrele, ci modul în care sunt publicate, modul în care se folosește capacitatea de testare în interesul guvernanților. Nu am înțeles de ce trebuie să fie o singură voce”, a declarat, pentru Digi24.ro, Lucian Romașcanu.
Și Lia Olguța Vasilescu a scris pe Facebook un mesaj în care spune că cifrele prezentate de Guvern nu sunt reale.
„Doar 4 din 4600 de persoane testate sunt bolnave. Și atunci de unde cifrele prezentate zilnic de Grupul de Comunicare Strategică?”, se întreabă fostul ministru al Muncii.

Reacțiile publicului arată că PSD este iresponsabil
Cititorii de pe Facebook ai Liei Olguța Vasilescu au înțeles însă că virusul a dispărut. „Conspirația medicală există! Avem dovada! Cine va plăti pagubele acestei Pandemii regizate?”, „Umflă rezultate ca să ne mai țină în captivitate”  sau „Virusul a dispărut” sunt doar câteva dintre comentariile de la postarea fostului ministru.
Nu este pentru prima dată când liderii PSD susțin teorii ale conspirației despre pandemie. Premierul Ludovic Orban 
a criticat recent „atitudinea de neglijare a pericolului”, în ceea ce priveşte COVID-19, generată, în mare parte, de mesajele transmise de anumiți „lideri politici iresponsabili”.

Aceasta a precizat 
că nu există nicio posibilitate de manipulare a datelor cu privire la cazurile de coronavirus, acuzându-i de demagogie politică pe cei care susţin contrariul. „Cine lansează astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul”, a mai spus premierul.

Și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru că nu există ”nicio manipulare” privind prezentarea datelor în contextul pandemiei cu noul coronavirus.„Raportările se fac zilnic de către Direcţiile de Sănătate Publică, fiecare judeţ în parte, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică prin platforme ale Serviciului de Telecomunicaţii Speciale”

Sursa: digi24.ro

Poți să îți placă asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *