Pitestinews

Noua Zeelandă a atins duminică, 9 august 2020, un nou record în lupta împotriva pandemiei de Covid-19. Aceasta a înregistrat 100 de zile fără noi cazuri de infectare, fiind una dintre cele mai sigure țări în acest moment.

Autoritățile avertizează, totuși, că nu este cazul ca cetățenii să se mulțumească cu această situație și să devină neglijenți. Deși societatea s-a întors la cursul ei normal, aceștia sunt îngrijorați de faptul că tot mai multe persoane refuză testarea, nu folosesc aplicațiile de urmărire a contactului sau nu respectă regulile generale de igienă.

Ca exemplu negativ, autoritățile au evidențiat situația din țări precum Vietnam și Australia, care au avut situația sub control la începutul pandemiei, dar care acum se luptă cu reîntoarcerea infecțiilor datorită neglijenței.

„Realizarea a 100 de zile fără transmitere comunitară este o etapă semnificativă, cu toate acestea, după cum știm cu toții, nu ne putem permite să fim plini de satisfacție”, a declarat Directorul General al Sănătății, Ashley Bloomfield.

„Am văzut în străinătate cât de repede virusul poate să reapară și să se răspândească în locuri unde acesta a fost controlat anterior și trebuie să fim pregătiți să ștampilăm rapid cazurile viitoare din Noua Zeelandă”, a spus el.

Noua Zeelandă a înregistrat până în prezent 1,219 de cazuri de Covid-19 și 22 de decese. În prezent există 23 de cazuri active, aflate sub tratament și strictă izolare.

Acest record vine în condițiile în care una dintre țările vecine, Australia, a înregistrat cea mai letală zi de când a început pandemia după ce 17 persoane au murit tragic în Victoria, între 8-9 august. Victoria a înregistrat 394 noi cazuri de infectare, dintre care 174 vin din surse necunoscute.


Vietnamul, care a mers timp de trei luni fără să detecteze nicio transmitere internă, se luptă acum să controleze un nou focar în Danang. Cel de-al doilea oraș ca mărime din Australia, Melbourne, a intrat într-o carantină de șase săptămâni din cauza creșterii cazurilor noi de infecție. Al doilea val de cazuri din Melbourne a fost în mare parte rezultatul unor întârzieri în carantinare.

Surse: ladbible.com, reuters.com

Poți să îți placă asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *