Pitestinews

Astăzi, 26 iunie, au fost raportate 62 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul COVID-19. În ultimele zile numărul de infectaţi a fost din ce în ce mai mare, iar decesele au început sa reapară.

Numerele mari de noi cazuri nu au descurajat cu nimic autorităţile locale, nici măcar numarul ridicat de copii infectaţi cu COVID de la Spitalul de Pediatrie Pitești unde sunt internați 33 de copii diagnosticați cu Covid 19, aceştia dând liber la ștrandurile în aer liber, piteștenii putând să meargă la bazin.

Instituția Prefectului Argeș informează că situația epidemiologică din județ, conform datelor DSP, se prezintă după cum urmează:

-persoane diagnosticate pozitiv: 704; ieri au fost 642

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 3;

-persoane internate în spital: 390;

-persoane vindecate: 216;

-persoane decedate: 36.

Decese 35-36:

Deces 35: Bărbat, 50 de ani, internat pe 10.06.2020 la Spitalul Orășenesc Mioveni, transferat pe 24.06.2020 la Spitalul Colentina, secția ATI, unde a decedat în aceeași zi. Comorbidități: diabet zaharat tip II, HTA, insuficiență cardiacă congestivă, obezitate;

Deces 36: Bărbat, 60 de ani, internat pe 10.06.2020 la Spitalul Orășenesc Mioven, secția ATI. Decedat pe 25.06.2020 la Spitalul Mioveni. Comorbidități: diabet zaharat tip II, HTA, insuficiență renală cronică, obezitate, insuficiență respiratorie acută, ARDS (sindrom detresă respiratorie acută severă).

Sperăm ca autorităţile locale să se trezească la timp şi sa ia măsurile necesare stopării accelerării răspândirii virusului înainte să fie prea târziu şi să ne trezim într-o nouă Stare de Urgenţă sau cu oraşul închis precum Suceava în martie.

Poți să îți placă asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *