Pitestinews

Ion Mînzînă, pupilul politic al lui Corneliu Vadim Tudor, reciclat politic în PSD Argeș, nu ratează nicio ocazie în care se poate face de râs.
Și, de data asta, chiar trebuie să râdem copios de Ion Mînzînă!

Nea Nelu, cum îi spun prietenii, îi reproșează președintelui PNL Argeș, Adrian Miuțescu, faptul că nu are proprietatea termenului ”sinistru”. (Așa cum sunt majoritatea pesediștilor.)
Haideți să-i explicăm domnului Mînzînă că ”sinistra” înseamnă ”stânga” în limba italiană.
”Essere di sinistra” înseamnă ”a fi de stânga”, așa cum pretinde că este Ion Mînzînă, fără să aibă habar de etimologia cuvântului sau de înțelesul acestui concept politic. Nu-i nimic, îi asigurăm noi școlarizarea politică de bază.
De partea cealaltă, ”essere di destra” înseamnă ”a fi de dreapta”.

Ei bine, Nea Nelu a reținut doar înțelesul de bază al cuvântului ”sinistru” și anume: ”Care inspiră oroare; oribil, groaznic, înspăimântător.” Probabil că are argumente întemeiate să se gândească la sine și launii colegii ai săi în această accepțiune, însă asta estre treaba lor, noi nu ne amestecăm.
Bietul Nea Nelu, mai spune că Adrian Miuțescu și-a pus fidelul prefect. Îi aducem aminte că prefect a fost și Constantin Nicolescu, fidelul lui Ion Iliescu, dar atunci Mînzînă era în PRM și, liber schimbist cum îl știm, pe vremea aceea toca PSD-iști în conferințele de presă, adică pe actualii lui colegi și subalterni politic.
Cum se schimbă omul, Nea Nelule! Azi ”di destra”, mâine ”di sinistra”…
Mai spune domnul Ion Mînzînă că PNL a pus la conducerea unor instituții personaje care nu au nimic de-a face cu respectivele instituții. Adică, ce vrea să spună? Cam cum sunt Araxy în cultură și Diana la fonduri?

Nea Nelu încheie apoteotic, afirmând că PNL ”fură candidați de la alte partide”. Păi, nu este vina nimănui că până și PSD-iștii vor să plece din PSD încotro văd cu ochii. Sunt oameni, nu obiecte, nimeni nu-i poate ”fura”. Însă noi îl înțelegem pe Nea Nelu, ”a fura” face parte din fondul său lexical de bază și termenul acesta îl știe, pe acesta îl folosește.
Domnul Ion Mînzînă, Nea Nelu cum îi spun colegii lui de stânga – fiindcă siniștri nu-i mai numim să nu înțeleagă, cumva, că sunt oribili – încearcă plin de disperare să fie și el politician. Nu va reuși niciodată, fiindcă politica este pentru oameni fideli propriilor convingeri, care fac compromisuri fără a se compromite și care nu-și negociază principiile. El va fi, pentru tot restul vieții sale de partid, un fost PRM-ist și atât. Din specia Olguței, a lui Codrin și așa mai departe. Îl privim cu îngăduință, poate chiar cu puțină curiozitate științifică, așa cum am privi, de exemplu, un dinozaur în viață.

Poți să îți placă asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *