Pitestinews

Vicepreședinte al Consiliului Județean și lider al PSD Argeș, Ion Mînzînă este contrazis de cifrele din ultimele zile, care reflectă situația epidemiologică din județ. Astfel, deși luni Mînzînă spunea că fostul prefect, Emanuel Soare, nu a gestionat eficient pandemia, iată că numărul de îmbolnăviri din județ a început să scadă veritiginos, ajungând luni la doar 40 și marți la 53. Cum perioada de incubație pentru Covid-19 este de până la 14 zile, se poate spune că măsurile luate de fostul prefect au funcționat. Vă amintim că acesta a demisionat vineri din funcție, pentru a candida pentru șefia Consiliului Județean, funcție vizată inclusiv de Mînzînă.

“Trebuie să vedem de ce s-a ajuns în situația ca Argeșul să fie fruntaș la numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Domnul premier ne-a pricopsit cu un prefect care ne părăsește în mijlocul pandemiei, ce dovadă mai mare de iresponsabilitate trebuie? Sub conducerea acestui prefect, Argeșul a ajuns pe lista zonelor cu restricții pentru acces în Germania”, a spus Mînzînă la o conferință de presă organizată luni.

Potrivit raportărilor oficiale însă, ieri, Argeşul a avut 40 de noi cazuri COVID-19, iar astăzi, 53. Datorită măsurilor ferme luate de fostul prefect, Emanuel Soare, numărul de cazuri a fost ținut sub control, în plus fiind evitată carantinarea unor orașe precum Piteștiul sau Mioveniul. În același timp însă, deși este vicepreședinte CJ Argeș, Ion Mînzînă nu a venit cu niciun fel de soluție pentru gestionarea crizei sanitare. Asta deși președintele CJ Argeș, Dan Manu, este vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență- forul în care se decid, prin hotărâri, măsurile suplimentare de combatere a răspândirii noului coronavirus. Ba mai mult, Consiliul Județean Argeș are în administrare cea mai mare unitate spitalicească din județ- Spitalul Județean de Urgență Pitești- care a fost printre primele focare de Covid-19 din Argeș!

Poți să îți placă asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *