Pitestinews


O dată cu ocuparea PSD Argeș de către membrii marcanți ai fostul PRM, se poate spune că toți acești urmași ai PCR(cam toți au fost membri ai Partidului Comunist Român) au intrat într-un evident declin, iar județul Argeș a început, pas cu pas, să se deschidă, ca mentalitate, spre lume.
Numărul mare de voturi pe care Klaus Iohannis le-a obținut, în Argeș, la alegerile prezidențiale dovedește acest lucru.


Alegerile europarlamentare au indicat, de asemnea, o despărțire nu numai de PSD, ci și de vechile concepții politice.
Argeșul refuza să mai fie captiv al unei singure grupări politico-economice retrograde și înțelegea, pentru prima dată, că există opțiuni la vot.
Echipa lui Ion Mînzînă a făcut toate eforturile de a menține Argeșul captiv vechilor mentalități și de a conserva un ”status quo” care pe ei îi menținea în zona deciziei și a resurselor, iar pe argeșenii de altă orientare politică, la periferia sistemului.


Mînzînă aparține, însă, trecutului.
Nevoiți de împrejurări, foarte mulți argeșeni au muncit în străinătate sau în alte zone ale țării și, prin forța circumstanțelor, au făcut comparații, înțelegând că din Argeș lipsesc comoditățile esențiale: drumuri bune,locuri de muncă, apă și canalizare în rural, școli și dispensare medicale în rural, dezvoltare adecvată în urban.
Argeșul nu se mai putea compara demult cu Arad, Bihor, Timișoara sau Cluj. Argeșul rămăsese în urmă atât față de Ardeal, cât și față de unele județe din sud.
La această oră, Argeșul are din nou de optat între a rămâne captiv sub-dezvoltării și a intra în clubul județelor selecte ale României.
Iată care sunt opțiunile.

Emanuel Soare
Va câștiga detașat alegerile. Face politică de foarte puțin timp, are 43 de ani și, până în prezent, toată cariera lui a fost una universitară. Primul test a fost funcția de prefect al Argeșului, iar prestațiile sale publice au fost decente, elegante, bazate pe argument. Soare reprezintă viitorul în politică, este orientat spre rezultat, iar rezultatul îl obții doar lucrând cu profesioniști, nu cu oameni obedienți care nu știu să facă nimic, dar te susțin politic cerând la schimb diverse avantaje.

Dumitru Grecu
Este cunoscut ca om de afaceri, dar nu se așează politic în mentalul electoratului, pentru că nu a avut, de-a lungul timpului, ieșiri publice legate de evoluția județului sau de politica locului. Ca orice om de afaceri, a stat rezervat. Lipsește, astfel, componenta implicării publice, esențială în procesul electoral. Una este să știi să faci afaceri profitabile, alta este să dezvolți spațiul public. Este bine ca lumea afacerilor să se dezvolte în segmentul ei social și, pentru a rămâne în zona performanței, să interfereze cât mai puțin cu politica.

Adrian Cârstea
Este victima propriei grupări din cauza faptului că USR, atunci când a avut ocazia, a refuzat să intre la guvernare, adică în zona deciziei și a adevăratei responsabilități. O dată cu partidul său, Cârstea a rămas pe tușă făcând opoziție din vorbe. Prezența lui în spațiul public este plăcută, dar inconsistentă. Dacă USR ar fi guvernat, poate că mulți membri ar fi ocupat poziții de responsabilitate și, astfel, ar fi dovedit ceva. Altfel, Cârstea este și el tânăr și are drumul înainte. Dar, de data asta, nu este meciul lui.

Virgil Baciu
Trecerea la PMP a fost cel puțin bizară. Faptul că și-a pus fiica să candideze la primăria pe care a condus-o el este la fel de bizar, pentru că instituțiile statului nu se lasă moștenire din tată-n fiică. Electoratul te conturează atât prin prisma partidului din care faci parte, cât și prin prisma realizărilor. Baciu greșește prin apariții, uneori, impulsive și inconsistente. Una este să conduci o localitate, alta este să dezvolți un județ.

Ion Mânzână
Reprezintă vechea clasă politică, aparține trecutului. Îl avantajează doar sistemul pe care i l-a lăsat moștenire vechiul PSD, dar este posibil ca nici din ograda lui să nu-l placă toată lumea. Ca prezență publică, emană aroganță, sfidare și, uneori, mahala. Nu știm exact care îi sunt realizările pentru binele județului și al cetățenilor, deși a avut nenumărate mandate de parlamentar și a stat, toată viața, în zona puterii și a deciziei. Nu va fi niciodată un agent al schimbării, iar argeșenii își doresc această schimbare.

Poți să îți placă asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *