Pitestinews

Citim cu amuzament – și, totodată, cu sinceră îngrijorare – naivele exerciții de stil pe care Titi Tudosoiu le expune pe Facebook.


Cu amuzament, fiindcă Tudosoiu se vrea politician, însă reușește să fie un simplu postac populist, lipsit de talent.
Cu îngrijorare, fiindcă fiind viceprimar al Piteștiului, plătit regește din bani publici, prioritățile lui Tudosoiu ar fi trebuit să fie de natură administrativă, nicidecum de naturăpolemic-politică.


Să fi rămas un simplu profesor de sport, Titi Tudosoiu nu ne-ar fi stârnit râsul, fiidcă și-ar fi urmat destinul: tumbe la nivelul solului, flotări, abdomene, ocupații absolut onorabile.
Așezându-și, însă, o pălărie mult prea mare pe cap și dorindu-se când politician, când inspector general școlar, când viceprimar, Titi oferă un spectacol la care ar trebui să taie bilete.

1. În postările sale pe Facebook, Titi confundă PNL de astăzi cu fostul PDL din 2010, amintind de tăierile salariale din iulie-august 2010. Sau poate nu are ținere de minte și nu știe că, înainte cu doar un an, prin 2009, PSD a guvernat împreună cu PDL pentru puțin timp. Adică PSD nu s-a dat în lături să guverneze cu cei pe care i-a înjurat, ulterior, copios. De ce a făcut-o? Păi, pentru niște posturi de miniștri, de secretari de stat, de directorași, fiindcă așa e politica. Îl putem învăța pe Titi istorie, fiindcă el e profesor de sport și n-are de unde să știe.

2. Legat de reducerile salariale. Fără politică, vorbind strict pe argumente economice, Titi ar trebui să rețină că, la data de 27 aprilie 2010, o delegație FMI a constatat că, în condițiile recesiunii economice mondiale, deficitul bugetar al României a fost mai mare decât cel asumat în acordul stand-by și a cerut guvernului echilibrarea acestuia. Îi era ușor PSD-ului să stea pe margine și să facă opoziție, fără a contribui cu nimic la echilibrarea bugetară! Și nu, domnule Titi Tudosoiu, acel guvern nu era PNL-PDL cum afirmi dumneata! PNL nu făcea parte din acel guvern. Însă dumneata ești profesor de sport și nu știi.

3. Mai spune Titi Tudosoiu, textual, următoarele lucruri: ”Anul trecut, în județul Argeș, am semnat ordine de plată a hotărârilor judecătorești în valoare de 130 milioane lei. Realizați suma? În plus, am mai achitat și 25 milioane lei pentru dobânzi! Asta înseamnă aproximativ 31,6 milioane euro!!!!!” Trecem peste greșelile de limbă română și spunem că Titi se comportă de parcă ar plăti el acești bani, nu de parcă ar fi niște compesații financiare absolut logice într-o țară care a trecut printr-o criză care a afectatlumea întreagă!

4. Asocierea dintre PNL, Emanuel Soare și PDL-Elena Udrea pe care o face Titi Tudosoiu este atât de jenantă, încât nici nu ne obosim s-o comentăm. E cazul să te duci la odihnă, Titi. Ești obosit și ai început să încurci personajele. Poftiți citat din Titi Tudosoiu: ”Poate înțelege și dl fost prefect cu tot pnl-ul, cam care este dimensiunea dezastrului produs de dumnealor în ultimul deceniu, cam cât de ipocriți sunt unii care aruncă vina pe Psd, unii ajunși în funcții la apelul de seară (că… la răsărit de soare… ar fi fost prea frumos), privind banii din tăierile salariale ale bugetarilor, plus banii împrumutați de doamna Udrea (ministrul dezvoltarii de atunci, daca vă mai amintiți), câteva miliarde de euro – în orașele și comunele pdl-pnl a început să se “investească”. Bâiguiala asta despre fosul prefect, despre PNL, despre banii împrumutați de Udrea este complet lipsită de noimă. Vă anunțăm că am păstrat ortografia și punctuația fostului inspector general. Cum spuneam: punem pe seama oboselii aceste elucubrații și îi recomandăm lui Titi multă odihnă.Și Titi Tudosoiu va avea vreme să se odihnească. După alegeri.

Poți să îți placă asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *