Pitestinews

Cel puțin cinci dintre cei mai de bază angajați ai Primăriei Municipiului Pitești și-au luat subit concedii medicale sau de odihnă ca să evite să semneze documente privind finanțarea FC Argeș, documente care ar fi trebuit să intre pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Local. Secretarul general al Primăriei, directoarea economică, directorul Direcției Juridice, șefa de la buget și chiar viceprimarul Zidaru lipsesc de câteva zile de la sericiu pe motive diverse pentru a evita să fie puși în ipostaza de a semna documente neconforme cu legea.  

Cristian Gentea a dat ” chix” cu aducerea unui finanțator

Candidatul PSD Pitești, Cristian Gentea a promis aducerea unor mari investitori pentru a susține financiar echipa FC Argeș. Inițial s-a vorbit despre un asemenea finanțator din Anglia, ulterior din China. Niciuna din aceste două promisiuni nu s-a concretizat. Numai doua contracte de sponsorizare de câte o sută de mii de euro ( sumă nesemnificativă pentru cheltuielile unei echipe din Liga I) s-au realizat până acum. Unul dintre acești doi sponsori ar fi o veche cunoștință a lui Gentea, care în calitate de membru al CA Nuclearelectrica îl sprijină cu contracte de mai multă vreme. În acest moment, FC Argeș este din punct de vedere financiar într-o situație dezastruoasă fiind la un pas de a nu mai putea funcționa. Deși până acum s-au băgat zeci de milioane de lei în echipă, lipsa de viziune a celui care se laudă peste tot cu promovarea în prima ligă, duce la o situație fără precedent: inexistența unei finanțări reale și pierderea unor mulți bani care s-au cheltuit până acum cu FC Argeș. Pare că, banii plătiți până acum din buzunarul piteștenilor pentru promovarea echipei au foat doar pentru a se putea folosi de imaginea echipei candidatul pesedist. 

Candidatul PSD voia să dea de la bugetul local încă șase milioane de lei

Astăzi, pe ordinea de zi a Consiliului Local ar fi trebuit să apară un proiect de hotărâre prin care FC Argeș să primească o finanțare de șase milioane de lei, bani din Bugetul Local. Presați să semneze la rectificare bugetară, pe final de mandat, acte prin care să acorde fonduri ilegal clubului FC Argeș, având experiența a ceea ce s-a întâmplat în primăria Pitești în cazul Pendiuc- Publitrans, angajații din primăria Pitești care trebuiau să întocmească documentele respective, au preferat ” să fugă” de la serviciu, decât să intre în pușcărie. Se pare că, între timp instanța  a emis sentințe mult mai clare, prevederi concrete privind ilegalitatea finanțării echipelor de club din bani publici. 

S-ar fi aflat între timp despre o hotărâre definitivă a ICCJ potrivit căreia acest tip de finanțare pe marginea căreia au existat de-a lungul anilor numeroase constroverse este strict ilegal.

Poți să îți placă asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *