Pitestinews

De 16 ani, târgul Piteștilor a fost binecuvântat să aibă în structura administrativă de vârf un adevărat geniu de renume universal. E fiu din popor, de la Uda, șef la ICN și se cheamă Cristian Gentea.  Și bucurați-vă: de la Leana și “codoi”, savanți de talie mondială n-a dat decât comuna Uda!

Contemporaneitatea cu un savant strălucit, care nu doar că trăiește, respiră, ci merge chiar printre noi, nu are cum să nu fericească pe orice piteștean, încât neajunsurile traiului provincial pălesc în fața bucuriei indescriptibile de a fi concitadini cu o asemenea capacitate!

Fizicianul de talie mondială nu are doctorate precum mai modestul și mult mai puțin lăudatul coleg de partid și ICN, Serban Valeca. Nu are nici cursuri în Japonia sau Austria. Are, însă, master la Universitatea din Pitești, ceea ce-i asigură, fără tăgadă, nivelul de mondial. Cel mai mondial!

Domnul președinte, așa cum îl apelează cu nespusă dragoste și recunoștință subordonații domniei sale din partid și din toate societățile la conducerea cărora se află de mulți ani (Apă-Canal, Salubritate, Termoficare ), a demonstrat de-a lungul timpului extraordinara sa aplecare către problemele urbei, cunoscând permanent nemulțumirile oamenilor, prin bineștiuta, chiar dacă neobișnuita dumnealui telepatie. Care nu putea să funcționeze la cote maxime decât prin conectarea la o rețea de șefi și colaboratori numiți pe criterii de partid, oameni cu o sensibilitate ridicată la recepționarea impulsurilor nucleare ale creierului gigant al președintelui.

Această abilitate unică în orașul nostru i-a dat prilejul să audă orice plâns, orice durere, exprimate prin viu grai, prin canalele de comunicare online sau chiar prin dosarele cu șină… Nu a avut nevoie nici de facebook, nici de e-mail, nici de vizite în stradă ca să știe tot ce se petrece. O explicație ar fi și consumul apelor ude de la Uda, cu proprietăți de hidratare celular-nucleară, ce potențează capacitățile creierului de a auzi ceea ce alții nu aud și de a vedea ceea ce alții nu văd…fără ca aceasta, desigur, să aibă vreo legătură cu halucinațiile. 

Așadar, pășind pe urmele tovarășei de luptă a primului fiu al țării, cea care ne recomanda ceaiul cu „talin” (ea fiind de la Petrești, unde „talinul” ține loc de păsat), noua „mamă a națiunii” – sau mai degrabă tată al Piteștiului (cel puțin așa se vrea el) – oferă piteștenilor soluții pentru orice problemă, deși doar cârcotașii de meserie pot găsi, azi, în Pitești, vreo umbră de problemă.

Administrațiile conduse de tătucul Gentea s-au făcut luntre și punte peste ani, au creat infrastructura și serviciile care fac din Pitești „cel mai frumos oraș din lume”, au avut grijă ca străzile să fie mai curate decât la ei acasă, au ridicat sănătatea și educația pe cele mai înalte culmi de rufe și au pus în apa ce curge prin robinetele piteștenilor acea substanță miraculoasă, atomică și nucleară, ce irigă oricecreier mai uscat, ce nu poate și nu știe singur ce să gândească sau să aleagă, pierdut în meandrele concretului, cum ne aflăm, de altfel, cu toții, în aceste vremuri de veșnică pomenire… 

Fiți, dară, stimați piteșteni, fără grijă sau necaz, că se anunță vremuri de glorie, domnul președinte vrea să continue administrarea urbei noastre dragi încă 16 ani de acum înainte! Vom pedala, veseli, scăldați în iubirea revărsată în valuri de lapte și miere dinspre primărie, pe pistele suspendate ce vor traversa văzduhul orașului, vom avea fiecare pantofarele pline de încălțări de damă nedeteriorate, vom inspira cu satisfacție mireasma de pin și lavandă pe care fiecare platformă de gunoi o va împrăștia în jur… Vom fi fericiți, dragi copii! Vom avea, în sfârșit, un primar de cuvânt: nevoile, nevoile noastre, așa cum sunt ele, mici sau mari, moi sau tari, vor fi ghidul lui ca primar! Țineți-vă încă puțin, mititeilor, vine domnul președinte și, din Gentea lui, va împărți nevoile, după culoare și textură, cât să ajungă la toți! Poftă bună și #hailavot!

sursa foto : Facebook

Poți să îți placă asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *