Pitestinews

Conform unor surse din interiorul Consiliului Judeţean Argeş, săptămâna trecuta conturile instituţiei au fost blocate până la achitarea sumei de 604.000 RON plus cheltuielile de judecată.

După ce ani buni CJ Argeş a oferit programul „Cornul şi Laptele” cu „forţa” firmei Lactag, unde printre acţionarii firmei se regăsea şi soţia preşedintelui CJ de pe atunci, Constantin Nicolescu, au venit şi repercursiuni ce se întind până în prezent. Licitațiile atribuite cu forța Lactagului, în detrimentul firmei Vlăsia, au adus, ani de zile, procese răsunătoare Consiliului Județean, procese pierdute pe linie. Multe miliarde au plecat din conturile CJ-ului spre firma defavorizată.Deși în insolvență, firma Lactag a continuat să își adjudece și să deruleze programul Lapte-Corn în Argeș. Doar că nu a mai reușit de una singură, așa că și-a luat, alături, un aliat : o firmă din Timișoara, Ardeat Trade. Aceasta i-a livrat Lactagului laptele pe care să îl pună pe masa școlarilor și preșcolarilor din Argeș. Din cauza insolvenței, Ardeat Trade și-a luat, cum era normal, și câteva măsuri de siguranță. Principala măsură a fost cea de instituire, prin contract, a unei impoteci mobiliare asupra garanției de bună execuție, garanție de 10% din valoarea totală a contractului semnat de Lactag cu CJ Argeș, garanție rămasă în conturile Consiliului până la finalizarea contractului.

Problemele cu Ardeat Trade au apărut însă, în momentul când Consiliul Judeţean Argeş în loc să trimită datoria către Ardeat, au trimis-o către Lactag, iar ulterior a început şi procesul cu firma timişoreană.

Vasile Miclăuș, administratorul firmei Ardeat Trade declara la începutul procesului din 2017: ”Eu, cu Lactagul, am avut un contract garantat printr-o ipotecă. Ei se blocaseră, nu mai aveau bani, însă mi-au oferit garanție, printr-un contract  de ipotecă mobiliară, garanția de bună execuție, de 10% din contract, pe care o aveau instituită pentru program, în contul Consiliului Județean  Argeș. Anul  trecut(n.r. 2016), în vară, finalizându-se contractul – s-a semnat recepția și, deși avocații mei au notificat instituția, CJ Argeș a virat banii de garanție tot către Lactag S.A., nu către mine. Nu știu de ce, așa au interpretat ei legislația. Era vorba de o ipotecă ce trebuia să îmi intre mie direct în cont. Este vorba de o sumă de 604.000 lei.Lactagului îi era greu să îmi vireze mie, ulterior, banii primiți, fiind în procedurile de insolvență, cu mulți creditori pe cap, cu salarii de plată, cu administrator judiciar etc.”

Poți să îți placă asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *