Pitestinews

Potrivit Digi24, Guvernul va hotărî în cadrul sedinței de astăzi, care este procentul de majorare al indeminzațiilor pentru minori. Premierul Ludovic Orban a declarat faptul că Guvernul va lua în considerare majorarea alocațiilor în etape, în funcție de evoluția economiei în următoarea perioadă.

„Când vom lua o decizie o vom face publică. La ora actuală suntem în evaluarea posibilităților efective de a susține o creștere a alocațiilor. Ce pot să spun sigur e că vom crește alocațiile. Ne-am gândit la un mecanism de creștere a alocațiilor care să permită o creștere în mai multe etape, dar procentul și ritmul de creștere a alocațiilor depinde de prognozele pe care le facem”, a declarat Ludovic Orban.

Și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat săptămâna trecută că va propune Guvernul o majorare a alocațiilor, dar și că această creștere se va realiza progresiv, într-un mod sustenabil pentru buget. Aceasta a punctat faptul că dublarea alocațiilor, în contextul actual, nu este o decizie responsabilă.

„A dubla peste noapte fără să spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu este o abordare responsabilă. Premierul mi-a cerut să fiu pregătită în acest sens. PNL în aceşti ani a generat o creştere a alocaţiei tocmai pentru că ştim că nu este mult. Da. Vor creşte alocaţiile. Sunt pregătită pentru săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creştere în privinţa alocaţiilor, dar o vom face cu siguranţă cât să fie sustenabilă în buget”, spunea ministrul Muncii.

„În două săptămâni vom soluționa această problemă (a creșterii alocațiilor cu 15%). Este clar, sincer vă spun, că nu avem posibilitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, spunea în urmă cu o săptămână Ludovic Orban.

Sursa: Digi24

Poți să îți placă asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *