Pitestinews

Poliţia Locală a Municipiului Piteşti este inclusă în ansamblul misiunilor specifice desfăşurate de către Inspectoratului Judetean de Politie Argeş, fiind angrenata cu prioritate în activităţile de organizare a dispozitivelor specifice pentru verificarea respectării obligaţiei persoanelor izolate, carantinate sau internate, de a nu părăsi locaţia unde sunt plasate.

Pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de risc care pot apărea în contextul răspândirii virusului SARSCOV-2, care determină boala COVID-19.

În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţi ai IPJ Argeş, s-a concluzionat că la fiecare secţie din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti, să fie direcţionat câte un echipaj de Poliţie Locală, rezultând în momentul actual, următoarele:

► Secţia nr. 1 Poliţie – 1 echipaj din cadrul Biroului Ordine Publică;

► Secţia nr. 2 Poliţie – 1 echipaj din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră; 2

 ► Secţia nr. 3 Poliţie – 2 echipaje din cadrul Biroului Ordine Publică;

► Secţia nr. 4 Poliţie – 1 echipaj din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră.

Misiunea specifică cu preponderenţă de peste 90% este primirea listelor cu persoane care figurează în evidenţa D.S.P. Argeş ca purtător de virus COVID-19 (simptomatic sau asimtomatic), contacţi direcţi sau indirecţi şi verificarea acestora. Facem precizarea că până în prezent, au fost efectuate un număr de 11.929 de persoane, aflate în carantină sau izolare.

Un alt aspect ce a condus la reducerea vizibilităţii în teren a echipajelor instituţiei noastre precum şi la luarea măsurilor în timp util pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor antisociale, este acela că, aflându-ne sub coordonarea operaţională a IPJ Argeş, respectiv Poliţia Municipiului Piteşti, ,,nu mai putem trimite direct prin dispecerat poliţişti locali pentru soluţionarea sesizărilor cetăţenilor, acest lucru realizându-se în ultima perioadă de timp, prin intermediul secţiilor de poliţie în zona cărora se solicită intervenţia si doar prin intermediul ofiţerului de serviciu al acestora. Practic, persoanei care sună la dispeceratul nostru, i se transmite numărul de telefon al secţiei unde cel/cea în cauză solicită intervenţia, urmând ca ofiţerul de serviciu al secţiei respective, să trimită (sau nu) echipajul aparţinând instituţiei noastre la sesizare.” Conform lui Nicolae Valerică, directorul general al Poliției locale Pitești.

Sursă: Primăria Pitești

Sursă poză: Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *